Om du följt utvecklingen av den här sajten, så kanske du märkte att en ny sak dök upp i menyn ”Backstage” här ovanför för en vecka sen: Rekommendationsbrev.
Det är en tjänst som automatiskt genererar ett skämtsamt rekommendationsbrev från min fiktiva konsult-karaktär Kent Izaksson. Rekommendationsbrevet har egentligen funnits med i flera år redan, men har aldrig haft nån ”officiell” länk till sig utan har bara existerat inofficiellt, och har främst spridits viralt. Över tolvtusen personer har hittills använt tjänsten.

Personen som ligger bakom sidan är min vän Tom Stone. Han är en av världens mest erkända trollkarlar, men han tycker av nån outgrundlig anledning även att det är roligt att hobby-programmera. I oktober 2008 sände han mig en länk till den med frågan ”Men vad är nu detta!?” – visade sig att han hade lärt sig att programmera i ASP-kod enbart för att överraska mig. Jag bara skrek rakt ut när jag såg det! 🙂 Bild på komikern Håkan Bergs nya hemsidaSen skrev han om alltihop från scratch i PHP-kod när jag flyttade hemsidan till en Linux-server 2012. Det är inte första (eller sista) gången som Tom överraskar mig på det sättet. Han skapade även röstningsformuläret till Årets Artist som en överraskning. Jag förstår fortfarande inte hur det formuläret lyckas ändra på texten man skriver i det. Toms skämtlynne tar sig även uttryck på andra sätt. 2005 bad jag Tom om hjälp med att göra en snabb skiss på en ny hemsida, och 20 minuter senare fick jag bilden till vänster i retur (klicka på den). När jag såg den tänkte jag först, ”Oj då, ser jag ut sådär?” och sen reflekterade jag inte mer på det. Istället visade jag bilden på skoj för vänner och familj. Först ett par veckor senare fick jag veta att Tom hade använt Photoshop och förstorat min mun i bilden med 210 procent… och ingen hade märkt nåt, vare sig vänner eller familj. Jag vet inte riktigt vad för slutsatser man ska dra av det. 🙂

Hur som helst, nu har tjänsten i alla fall äntligen fått en ”officiell” plats och länk. Använd den gärna, och sprid gärna både länken och de genererade breven. Du finner förklaring och beskrivning här: Kent Izakssons Rekommendationsbrev. Eller om du har bråttom, använd rutan här nedanför.

  • Kent Izakssons
    Rekommendationsbrev